Известие

Collapse
No announcement yet.

Идвам на Вашия бряг....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
    Читавото JTD е много добър вариант.Друго няма да кажа,защото съм пристрастен.
    Даммм, а ако попаднеш на "нечитаво" ще се вкараш в голям филм. Икономията през г*** ще ти излезе.

Ако се насочиш към JTD, задължително си предвиди оглед в сервиз. Така може да се застраховаш донякъде от скъпи, ама наистина скъпи ремонти.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Дизел или Бензин

Дизелът е за предпочитане, ако колата е чисто нова.
      За кола втора употреба, както споменават колегите,
      ако не вземеш (което си е доста често и късмет)
      запазен дизел, ще береш огромни ядове.

Най-малкото в половината бензиностанции в България
      продават една нафта, която зимата често вземе та замръзне

И аз не мисля, че читава Алфа ще се продаде за 3 500 лв.

Проблемът на, колегата е, че ако я заведе на сервиз за преглед преди покупката и всичко се окаже нормално ще извади голям късмет,а ако колата излезе морга ще изпита огромно разочарование, защото той така или иначе има ограничен бюджет и се е надявал.

И все пак за малко пари и добро качество Алфите са
      най-предпочитани.

Дали пък да не погледне и за някоя 146 ?

Comment

Ниската цена не е задължително свързана с много проблеми по колата. Мойта когато я взех даже и платих реално над пазарната цена, като по всичко личеше,че е читав екземпляр. Ама се оказа, че е тотален гроб. Да вече е перфектна, но колко пари съм затрил по нея... просто не е реално. Помпа на хидравлика, алтернатор, носачи, ламбда, дебитомер, пак дебитомер(оказа се, че е спукана кутията на въздушен филтър и лапаше какво ли не), вариатор(не ремонтен комплект), рефреш на скоростите и за капак - мотора на дроб и следователно основен ремонт, даже с нови бутала, че беше изяла блока +пак нов вариатор, маслена помпа.. абе от целия мотор май остана шлайфания блок, шлайфан колянов вал и главата с клапаните.. А да и 3 биели останаха. 100% даже изпускам неща, че не е кратък списъка. Та съвета ми е независимо от цената - карай я при читав майстор да я огледа както си трябва. Аз лично съм обиколил де що сервиз има - алекс ауто(да не си посмял да стъпиш там), итал сервиз, вантотрейд.. и се е имало изцепки. Сега колата се обслужва при Бобо (Екстрийм Сервиз) и смея да кажа, че работят повече от перфектно. Карай я там да я огледат на какво дередже е и после решавай дали ще я взимаш.
        Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
        Fiat Brava JTD

Comment

Цената не определя състоянието на колата. Вагона си го купих за смешни пари преди 9 месеца и още не е родил (засега). Доста народ я е виждал колата и знае за какво става въпрос. Беше на 100 000 км. Сега е на 115 000 на целата газ я карам постоянно. Хвърлил съм повече от колкото съм я взел пари, но нищо от нещата не е било наложително, сменявам наред щото съм "вманиачен" според всички . Та колега ако си в София звънни 0898 511225 може да идем заедно да видим колата, се има какво да ти помогна и да погледна.

П.С Лафове че не е на реалните километри моята кола ги опровергавам веднага при Бобо срещу някои лев.
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Дизел струва малко повече от бензин. Ако имаш ограничен бюджет вземаш бензин-а за който говориш, стига да е читав и му слагаш една газова след време и си готов.
            И за дизела и за бензина ако вземеш и има някакъв проблем 1000лв са си доста като ги намяш в изличък. Каквато и да вземеш стига да е добра и да се провери в сервиз. Възползвай се от услугите на колегата също. Успех и Весели празници на вс!
            sigpic
            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Аз колата я видях, не искам да ангажирам за сега колеги, все пак съм нов и не ми е удобно. Когато стане време ще я закарам направо основно на сервиз да я претледат и така.
              Тук един колега спомена за пропан.бутана. Аз съм чувал, от много места, че това да сложиш газ на алфа, е все едно да сипеш пликче пясък в отвора за масло, на двигателя. Чувал съм, че слагането на газ е съпътствано с огромни проблеми, нови повреди и гърмене на колекторите при ниски обороти на предавка! Ладата, колата която имам в момента, работи на газ много по-добре отколкото на бензин и даже на -15 тези дни палеше на газ от раз, но мисля че разликата между карбуратора и инжекцията е голяма...за Ладата мога да говоря много, но за Алфите разчитам на вас...
              ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
              DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Има раздел и за газовите изпълнения - има хора дето ги разбират, питай там.
                И пак си помисли за една 146 ца, да не се окажеш неприятно изненадан от поддръжката.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщение
                  Тук един колега спомена за пропан.бутана. Аз съм чувал, от много места, че това да сложиш газ на алфа, е все едно да сипеш пликче пясък в отвора за масло, на двигателя. Чувал съм, че слагането на газ е съпътствано с огромни проблеми, нови повреди и гърмене на колекторите при ниски обороти на предавка! Ладата, колата която имам в момента, работи на газ много по-добре отколкото на бензин и даже на -15 тези дни палеше на газ от раз, но мисля че разликата между карбуратора и инжекцията е голяма...за Ладата мога да говоря много, но за Алфите разчитам на вас...
                  Това за пропан бутана и пясъка в отвора за масло не знам кой ти го е казал, но аз лично карам с Газов инжекцион от около 22-3 000км и нямам НИКАКЪВ проблем с газта....Вече много зависи и каква "газова" ще сложиш, при кой ще я сложиш, той как ще ти я монтира и тн. Ако не караш много, обаче няма смисъл от газ...

Лично аз, правя по средно 50-80км в Софийските задръствания ВСЕКИ божи ден - и при мен нямаше вариант да не сложа газ
                  Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Здравейте и от мен аз също карам на газ от 2г. около 30000 х км нямам никакъв проблем но това зависи както каза колегата от монтаж газов инжекцион и куп други причини прави са колегите като ти казват да приготвиш доста над 100лв на година ако си вземеш АР но искам да ти кажа какво е лично моето мнение карал съм много луксозни коли за тези пари и за това качество което предлага АР няма друга такава кола а и всяка стотинка която съм дал си е стувала нека не звучи пристрастно защото имам такава кола това е моето мнение дано да съм помогнал а и да не ме псуваш ако излезе някоя кочина тая дето си решил да купиш весело посрещане на новата година на всички !
                    АР 156 1.8 ТС 2000г

Comment

Заключвам темата и ви съветвам да попрочетете съществуващите теми по този въпрос
                      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                      sprint tropheo
                      155/1.8
                      156/2.0 Selespeed

Comment

Working...
                      X